انقلاب از همه رنگ

مفهوم انقلاب‏های مخملی و انقلاب‏های رنگین چیست؟

پاسخ این سوءال را به صورت مختصر در نکات زیر دنبال می‏کنیم:

انقلاب‏های رنگین

انقلاب‏های رنگین، نامی است که به طور گروهی به دسته‏ای از تحرکات مربوط به هم اطلاق شده است که در بسیاری از جمهوری‏های شوروی سابق و کشورهای شرقی - بلوک شرق - به وقوع پیوسته است. وجه مشترک تمامی این حرکات، مبارزاتی منفی است که بر ضد حاکمان متعصب و دیکتاتور انجام شده است. به طور کلی، مخالفان، از دموکراسی و آزادی دفاع کرده‏اند و در تمام حالات، یک رنگ یا گل خاص، به عنوان نماد، مورد استفاده قرار گرفته است.

ادامه مطلب ...

آیا امواج تلفن همراه بر سلامت ما تاثیرگذار است؟

پاسخ در یک کلام «آری» است اما به توضیحات بیشتری نیاز دارد.

امواج الکترومغناتیسی انتقال دهنده اطلاعات برای ما هستند. این امواج بسته به فرکانس (و به‌طبع طول موج که نسبت عکس با فرکانس دارد) دسته‌بندی می‌شوند. واحد فرکانس هرتز است و موج با فرکانس یک هرتزی یعنی موجی که در یک ثانیه تنها یک سیکل را طی می‌کند. امروزه امواج تا حداکثر فرکانس 1024‌ ‌هرتز برای ما معنادار هستند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید تصاویری که ما یا چشمانمان می‌بینیم و صداهایی را که با گوش‌هایمان می‌شنویم، از دیدگاه نظری، تفاوت ماهوی ندارند! چشم و گوش هر دو گیرنده امواج الکترومغناتیسی هستند؛ منتها گوش فرکانس‌های تا حدود 4 کیلوهرتز را می‌‌شنود و چشم فرکانس‌های دور و بر 1015هرتز را می‌بیند و البته صوتی که انسان می‌تواند با گلویش تولید کند، اندکی محدودتر از محدوده شنوایی وی است. به‌جز این دو طیف، بقیه محدوده‌های امواج الکترومغناتیسی برای تبادل داده در دسترس هستند. البته هر چه که فرکانس مورد نظر پایین‌تر باشد، ساخت دستگاه گیرنده و فرستنده آن ساده‌تر خواهد بود و از این روست که رادیو نخستین دستگاه انتقال امواج الکترومغناتیسی بوده است.


ادامه مطلب ...

مردی که جهان را نجات داد

 
نه اشتباه نکنید این فرد نه یک سیاستمدار بود و نه سازمان بین‌المللی.
برای اینکه این پست را شروع کنم باید داستان را از اول مرور کنیم و به تاریخ اول سپتامبر سال 1983 برگردیم:
اول سپتامبر سال 1983 بود و جنگ سرد بین ابرقدرت‌های جهان -شوروی و آمریکا- با شدت تمام دنبال می‌شد. یک هواپیمای خطوط هوایی کره از فرودگاه جان اف ‌کندی نیویورک به مقصد سئول کره جنوبی حرکت می‌کرد.
.

ادامه مطلب ...

4 نمونه و اقعی از جنگ سایبری


جنگ بین روسیه و گرجستان
هنگامیکه جنگ روسیه و گرجستان شروع شد، در اولین ساعات،‌آتش این جنگ در فضای سایبر روشن شد. بسیاری از سرورهای شبکه انفورماتیک گرجستان کمی قبل از آغاز عملیات نظامی روسیه به مناطق استقلال طلب اوستیای جنوبی مورد حملات کنترل از راه دور قرار گرفت.

ادامه مطلب ...

4سناریو از حملات سایبر


سناریو 1 : اختلال در شبکه حمل و نقل و ترافیک کشور
امروزه در صورت بروز جنگ سایبر خسارات ناشی از آن تمام ابعاد زندگی را فراخواهد گرفت. می دانیم که شبکه های ارتباطی و حمل و نقل مترو توسط سیستم های مکانیزه کنترل می شود، فرض کنیم مهاجمی به سیستم مدیریتی چنین شبکه هایی حمله کرده و کنترل آن را بدست آورد و با دادن برنامه ای اشتباه به سیستم های هدایت کننده مترو باعث برخورد قطارها شود، چنین حادثه ای باعث مجروح و کشته شدن عده زیادی از مردم خواهد شد.

ادامه مطلب ...

سپر دفاع موشکی آمریکا با توجه به ملاحظات فن


از: سرهنگ یعقوب اصلانی
ابتدا لازم است توضیح داده شود که دفاع هوایی چیست و یا به عبارت دیگر دفاع هوایی را تعریف کنیم. دفاع یا پدافند هوایی به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که در آن نیروی کشور مقابله‌کننده، هرگونه مهاجم هوایی به قلمرو هوافضای خود را (هواپیما، موشک و ...) منهدم، یا از انجام مأموریت خصمانه بازداشته و باعث فرار و یا انهدام آن شود. چنانچه ما بتوانیم عامل آفندی را منهدم، فراری و یا میزان خسارت را کاهش دهیم، دفاع هوایی را انجام داده‌ایم. بخش اول اقدامات فوق (انهدام و فراری دادن) را دفاع هوایی عامل و بخش دیگر آن نظیر اخطار به نیروهای خودی جهت تفرقه و پناه گرفتن و یا خاموشی را «دفاع غیرعامل» می‌گویند.
عملیات دفاع هوایی همانند آنچه در طبیعت انسان ملاحظه می‌شود، دارای مراحل متوالی و متفاوتی به شرح زیر می‌باشد:
1. کشف (Detection) : همان‌طور که هر انسانی برای دفاع و رفع خطر، نیاز به رؤیت به‌موقع دارد و این کار در انسان از طریق چشم، گوش و حس لامسه می‌تواند به تنهایی یا توأمان انجام گیرد، در بعد نظامی این کار و پایش محیط اطراف به رادار محول شده است. مزیت رادار نسبت به چشم انسان این است که امکان سنجش و بینایی در مسافت بسیار دور را دارد و نیز خسته نمی‌شود.
2 . شناسایی (Identification): شناسایی به این مفهوم است که تهدید را به‌طور دقیق شناسایی و از دوست یا دشمن بودن و میزان عملیات خصمانه آن‌ آگاه شویم. در طبیعت ممکن است تهدید، حمله یک جانور وحشی، حمله انسان، سیل و زلزله را شامل شده و یا اینکه به اشتباه، عامل بی‌خطری تهدید محسوب شود. تهدید از نظر نظامی ممکن است شکستن حریم هوایی توسط بالگرد، هواپیما، بمب، موشک و ... باشد که قبل از هرگونه عکس‌العمل مناسب می‌باید از دوست یا دشمن بودن آن (Friend or foe/IFF)، میزان عملیات خصمانه، اشتباهی و یا عمدی بودن آن اطمینان حاصل شده و به عبارت دیگر شناخت لازم از تهدید به‌عمل آید.
3 . تعقیب (Tracking): تعقیب به این مفهوم است که بعد از اطمینان از خصم بودن متجاوز، آن را کاملاً مد نظر قرار داده و مسیر، اهداف، چگونگی و دیگر خطرات آن را تحلیل کنیم.

 

 

 

ادامه مطلب ...

ویژگی‌های جنگ ناهمگون


تألیف: علی قاسمی و حسین بابایی 

چکیده:
رویکرد جدید در جنگهای چند سال اخیر، تفاوت توانایی کشورها در بعد فناوری و بهرهگیری از نقاط ضعف و آسیبپذیر دشمن، استفاده از فناوریهای پیشرفته، از روشهای مبتکرانه برای دستیابی به موضع برتر و تضعیف اراده دشمن، موجب ناهمگون شدن جنگها گردیده است. این رویکرد جدید باعث تغییر تحول در ساختار کلی جنگهای آینده گشته و ماهیت جنگهای آینده را نیز تغییر داده است. البته قدمت مفهوم جنگ ناهمگون برابر با قدمت مفهوم خود جنگ است و حمله به نقاط ضعف دشمن با ابزار جدید و ناشناخته و در عین حال پرهیز از رویارویی با توانمندیهای دشمن قدمتی به دیرینه خود جنگ دارد. اما مطلب قابل تأمل که بیش از پیش نیازمند بررسی است، شناخت تعاریف ناهمگونی و عدم تقارن در جنگهای آینده است چرا که برای اتخاذ چنین شیوهای، باید با مفاهیم و ویژگیهای جنگ ناهمگون آشنا بود و روشهای جنگ دشمن را تحلیل و متناسب با آن راهکارهای مناسب را طرحریزی نمود. لذا این پژوهش با نگاهی گذرا به مفهوم و ویژگیهای جنگهای ناهمگون، صحنه نبرد جنگهای آینده را ترسیم میکند.

ادامه مطلب ...